ValveCare

омаслител за
клапаните на двигателя

Омаслител за клапаните на двигателя

ValveCare е уникална система осигуряваща на двигателя правилно дозиране на специално създадена добавка, която предпазва от преждевременно износване на клапаните и леглата на автомобила. Разработена е за почти всички системи на Prins. Подходяща за всички двигатели с вътрешно горене конвертирани на пропан бутан и метан, с изключение на директните инжекционни двигатели. Добавката ValveCare е широко тествани върху редица двигатели с отлични резултати.


Защо ValveCare?

Клапаните и леглата на клапаните на някои двигатели са по-чувствителни към износване при използване на LPG или CNG. Този проблем не възниква при работа на бензин, тъй като съдържа добавка, смазваща клапаните и техните легла. Тази добавка не присъства в LPG или CNG. С иновативната система ValveCare е възможно да се инжектира тази добавка под налягане в двигателя заедно с LPG или CNG, като по този начин значително се намалява износването на клапаните и техните легла.


Как действа ValveCare?

Системата ValveCare притежава дозираща помпа. Веднага след като двигателят превключва на LPG / CNG, дозиращата помпа се включва и започва да впръсква добавката под налягане. Устройството за дозиране ValveCare прави 100% равномерно впръскване на добавката във всички цилиндри (до 10 броя).

Системата ValveCare комуникира директно със системата Prins в превозното средство и ще предупреждават водача за намаляване на добавката с помощта на бийп сигнали от ключа Prins, монтиран на таблото на автомобила. В случай на празна бутилка, системата ще превключи към бензин автоматично след 60 минути, за да се осигури оптимална защита на двигателя. В този случай водачът може да замени празната бутилка или да отидете до оторизиран дилър на Prins.

ValveCare е уникален, защото дозата на добавката съответства на натоварването на двигателя и разпределението на течността е 100% равномерно във всички цилиндри. Следователно, двигателят е винаги защитен от съответното количество добавка, дори в случай на турбо двигатели. Системата е много прецизна, което гарантира икономично използване на добавката.


Инсталация

Системата за дозиране ValveCare може да се инсталира на всяко превозно средство, оборудвано със система Prins в оторизиран сервиз.


Предимства

• Приложим за всички двигатели, с изключение на директни инжекционни двигатели, оборудвани със система за Prins

• Винаги правилно дозиране на ValveCare добавка на основата на действителната LPG / CNG консумация 

• Икономично потребление на добавка поради нейното правилно дозиране

• Намалява износването на клапаните и техните легла

• Напълно автоматичен режим на работа

• Приложимо за турбо двигатели

• Оптимална работа, дори и тежки натоварвания

• Равномерно дозиране във всички цилиндри

• Информира при намаляване на добавката

Изработено от: WebArtGraphic.com CMS: FlexCont
Back To Top