Vialle LPdi

система на течна фаза,
подходяща за двигатели с директно впръскване на горивото

Система за директно инжектиране на пропан-бутан

С развитието на системата LPdiVialle отново затвърди своята водеща позиция като производител на алтернативни горива и системи за автогаз. LPdi е следваща стъпка в развитието на LPi системата, която инжектира автогаз в течна фаза във всмукателната система, вместо първо да изпари автогаза, както се прави в по-традиционните системи. Точно както в LPi, системата LPdi запазва автогаза (LPG) в течно състояние през целия процес. Въпреки това, със системата за директно инжектиране всмукателните клапани са заобиколени, което я прави много подходяща за новите двигатели с директно впръскване. Течният газ се вкарва в цилиндрите чрез стандартните бензинови инжектори. За тази новаторска система са разработени няколко нови и патентовани елементи.


Предимства

  • Удобна за обслужване, тъй като след работа на директния инжекцион, филтрите не се нуждаят от подмяна. В допълнение на това, никакви промени не се правят спрямо охладителната система, за да може пълната мощност на двигателя да остане непокътната.
  • Директният инжекцион с екологично чистия автогаз може да доведе до намаляване на емисиите на въглероден диоксид до 20%. Както за новите, така и за вече съществуващите превозни средства важи условието за спазването на стандарта за вредни емисии Euro 5.
  • Директното впръскване дава възможност за точно измерване на количеството гориво, което трябва да се инжектира. Това гарантира, че пълният капацитет на системата за управление на двигателя може да се използва и това ще гарантира оптимална консумация на гориво и управляемост.

Технoлогия

LPdi използва резервоар с интегрирана мембанна помпа, вече добре известна от LPi. Помпата увеличава налягането в системата и осигурява обръщението на горивото. Биещото сърце на системата LPdi е патентования FSU (блок за избор на гориво), който позволява безпроблемно превключване между бензин и автогаз. Бензинът и течният газ се вливат в FSU и избраното гориво се пренася до оригиналната помпа за високо налягане на автомобила, което увеличава налягането до над 100 бара, преди да се извърши инжектирането. Системата е уникална с това, че колата може да се управлява и в режим на моно гориво. Също така, двигателят може да бъде стартиран, чрез използването на автогаз. Тогава бензиновата система служи като резерв в случай, че LPG резервоарът е празен. Разбира се, шофьорът може по всяко време да премине от един вид гориво на друг, ако избере да използва изпитания и надежден превключвател на гориво Vialle. Течният газ има физическата способност, при определени обстоятелства, да се изпарява под влиянието на топлината и температурата. Това може да доведе до стартови времена, които са по-дълги от тези, които се използват с бензинови двигатели. За да се намали този ефект, на някои модели помпата за автогаз се активира в момента, когато вратата на колата се отвори, за да се постигне по-бързо натрупване на налягане в системата. Това повишаване на налягането, позволява на всяко гориво в газообразна форма да се втечнява.

LPdi е обща система, подходяща за много видове превозни средства. Преди всяко представяне на продукти на пазара, Vialle прилага строги тестови процедури и процедури за валидиране. В момента Vialle предоставя LPdi системи за превозни средства VAG . По време на цялата 2010 година системата ще бъде достъпна за повечето други двигатели за директно впръскване.

 Ford Focus Wagon1.6 SCTi EcoBoost

 Hyundai I40 1.6GDi

 Kia Ceed 1.6GDi

 Kia Sportage 1.6 GDiцена
0.00лв.
http://nitoautogas.com/w/p/a/1/17/7/bg/Vialle-LPdi
7
Vialle LPdi
0.00
0.000
Изработено от: WebArtGraphic.com CMS: FlexCont
Back To Top